Тримайтеся за талію: корисні літні десерти від кулінарних блогерів

836

Чи любите ви солоденьке? Звісно, що так! Але ж у літню спеку не варто перевантажувати організм надмірно солодкими, жирними чи важкими смаколиками. Тому кращі кулінарні експерти вже приготували смачнезні літні десерти. Повірте, ваша талія не постраждає!

Йогуртовий десерт з літніми ягодами

Сезон ягід стартував, тож перший десерт не обійшовся без них! Легке, ніжне і дуже смачне поєднання повітряного бісквіта, йогуртового прошарку та ягідного желе. До речі, для цієї смакоти підійдуть різні ягоди, а не лише ті, що вказані у рецепті. Попри наявність жирних вершків (їх можна взагалі не використовувати), десерт виходить не надто калорійним. Та як привабливо виглядає!

йогуртовий десерт
фото – google search

Приготувати такий йогуртово-ягідний десерт пропонує Вікторія Попін: кулінарна блогерка, мама двох доньок та щаслива дружина, яка вважає, що головне – «вірити у себе, бути уважним і підходити до кулінарії з любов’ю».

Сирник без випікання

А ви знаєте, що така популярна та модна страва, як «чізкейк» – це майже те ж саме, що український сирник?! Так, так, знаємо, що у справжній чіз кладуть лише вишуканий крем-сир, але й український кисломолочний сир – те, що треба! Тому в рецепті використовуйте саме його. А смак та зовнішній вигляд десерту залежатимуть від ягід чи фруктів, які оберете для верхнього шару з желе.

Інгредієнти

800 г м’якого сиру
250 мл вершків (10%)
1 п. порошку для збивання вершків
200 г цукру
1,5 ст.л желатину
250 г пісочного печива
50 г масла
1 п. фруктового желе
консервовані або свіжі фрукти

сирник рецепт
фото – google search

Спосіб приготування смачнючого сирника знайдете у кулінарному блозі «Катрусина кухня». Тут є детальні, прості рекомендації з приготування як популярних, так і маловідомих страв української кухні.

Оладки з полуничним варенням

Оладки – це смак дитинства. Тож відомий український кулінарний блогер-новатор, Євген Клопотенко, пропонує приготувати їх незвичним способом – з полуничним варенням і базиліком.

View this post on Instagram

Я захотів оладок. М'якеньких, пухкеньких, з полуничним варенням. Таких, як в дитинстві. Не знаю, що зі мною сталося, але я вдарився у сентименти. Хочеться тримати образ брутального чолов'яги, але натомість я роблю вареннячко та смажу гарнюсінькі оладки. Напевно, то дощ так нерви ламає. Оладки, до речі, класні вийшли. Навіть смачніші, ніж в дитинстві (вибач, мамо). ⠀ Як я робив. Змішав кефір (300 мл) з яйцем, додав дрібку солі, столову ложку цукру та соду (0,5 ч.л.). Перемішав. Насипав 200г борошна. Знов перемішав. Накрив зверху тісто та відставив на 20-25 хвилин, щоб воно заповнилося пухирцями. Так оладки вийдуть товстенькими. Доки всі інгредієнти тіста знайомилися один з одним та емоціонували, я зварив полуничне варення. Тут моє кухарське его збунтувалося, і я додав базилік. Як я робив: полуницю (1кг) засипав цукром (500г), довів до кипіння (увімкнув режим бустер на своїй плиті Franke, щоб було швидше) та тримав 5-10 хвилин на середньому вогні. Додав 20г свіжого базиліку і ще трохи все поварив (1-2 хвилини). Оладки обсмажив по хвилині з кожної сторони. ⠀ Коли закінчив, то побачив, що моя красивезна біла плита Franke перетворилася на полотно імпресіоніста. Я заляпав її жиром та варенням, яке, ясна річ, присохло. Була б у мене інша плита – я б злився, що мені треба тепер мити її пів життя. Але у @frankeukraine круте покриття, тому достатньо пройтися вологою ганчіркою – і буде супер. Тому я швидко все витер, поклав оладки на тарілку, залив їх варенням та насолоджувався життям. Цьом. #franke #makeitwonderful #frankeukraine

A post shared by Ievgen Klopotenko (@klopotenko) on

Желе з полуниці та шампанського

Це дорослий десерт для найвибагливіших гурманів. Перед ним просто не встояти. Тут змішане традиційне поєднання полуниці з шампанським та полуниці з вершками – і це просто «вибухово»! Рецепт цього желе запропонувала відома кулінарна експертка, кондитерка Ліза Глінська.

Інгредієнти

Полуничне желе:

  • 200 г полуничного пюре
  • 200 г полуниці
  • 30 г цукру
  • 6 г желатину
  • 30 мл води (для желатину)

Желе з шампанського:

  • 120 мл шампанського
  • 70 г цукру
  • 30 мл води
  • 4 г желатину
  • 20 мл води (для желатину)

Декор:

  • збиті вершки (жирність не менше 30%)
  • полуниця ціла
  • м’ята

У своєму блозі вона називає смаколик «спокусою в кришталевому бокалі». Головне, занадто не захоплюватись, бо желе дійсно виходить п’янким.

літні десерти лізи глінської
фото – з блогу Лізи Глінської

Полунично-яблучний зефір

Ну і, на сам кінець, легкий, повітряний та ніжний зефір. Ці солодощі називають найкориснішими, адже зефір майже не калорійний, і допомагає травленню й виведенню шлаків. Звісно ж, мова не про магазинні, а про домашні ласощі. Кондитерка Катерина Пескова пропонує приготувати зефір з полуниць та яблук. Її рецепт простий та зрозумілий, тож ви зможе порадувати рідних смачним десертом. До речі, такі солодощі – чудовий подарунок близьким: виглядають дуже святково і їх зручно помістити в красиву коробку. Домашній зефір може зберігатися 5-7 днів.

Гадаємо, що ці літні десерти смакуватимуть кожному! Тим паче, солодощі завжди запорука хорошого настрою.

Головне зображення (the main picture) – unsplush.

forex brokers

Оцініть будь ласка цю статтю!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 голосів, середній: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відгук

Ваша email адреса не буде опублікована.