Смачний глінтвейн та «оранжеве вино» Саймона Вулфа

1 297

Чи можна якось покращити похмурий осінній день? Звісно, і дуже легко! Ось вам рецепт: беремо одну людину, втомлену від осені та усього шаленства навколо, загортаємо її в теплий плед, додаємо гарну книжку та кухлик ароматного глінтвейну з доброго вина. За бажання повторити до повного розслаблення. Працює безвідмовно! То як, книгу та глінтвейн подавати?

Як світ закохався в оранжеве вино

Якщо ви любите вино і намагаєтеся слідкувати за усіма цікавинками у сфері виноробства, то книга Саймона Вулфа «Amber Revolution: Як світ закохався в оранжеве вино» точно вам сподобається.

В книзі автор розкриває секрети оранжевого вина, розповідає про його історію, походження та сьогодення. Наприклад, виявляється, що цей напій – зовсім не винахід сучасних виноробів, які намагаються зацікавити покупців, що переситились традиційною продукцією. Оранжеве вино виробляють вже декілька тисяч років!

книги про вино
фото – Yakaboo Publishing

Книгу написано легкою, зрозумілою мовою з певною часткою гумору – її просто «смакуєш» сторінка за сторінкою, як бокал п’янкого напою. Окремої згадки заслуговують яскраві, ідеально підібрані ілюстрації (особливо фото з виноградників) – вони подарують неабияке естетичне задоволення.

Єдиний недолік – в книзі, на жаль, немає рецептів зігріваючого глінтвейну з оранжевого вина, (а от декілька підказок, з якою їжею його поєднувати, є). Та ми дібрали свої варіанти глінтвейну. Так би мовити, щоб і читалося, і відпочивалося.

3 рецепти смачного глінтвейну

Ми обрали три найкрутіші рецепти глінтвейну, які можна вважати справжньою класикою. Здебільшого цей осінній напій готують з червоних вин (можна обирати сухе, десертне, напівсолодке за вашим смаком), рідше – з білих або оранжевих. Залежно від того, які інгредієнти оберете, глінтвейн вийде легким та збадьорюючим, або ж зігріваючим та п’янким.

До речі, назва «глінтвейн» походить від німецького «Glühwein», що дослівно перекладається як «вино, що палає». Тож, вживати його треба гарячим!

Класичний легкий глінтвейн

Для класичного глінтвейну знадобиться пляшка сухого або напівсухого червоного вина, 5-7 бутонів гвоздики, дрібка меленого мускатного горіха, 1 паличка кориці, столова ложка цукру чи меду. 

Як пригодувати? Елементарно! Просто змішайте всі інгредієнти в каструлі з товстим дном, нагрійте, але не давайте закипіти. Напій має настоятися 10-15 хвилин. Ось і все – наливайте в кухоль та насолоджуйтесь!

класичний глінтвейн
фото – unsplush

Класичний міцний глінтвейн

смачний глінтвейн рецепт
фото – unsplush

Вам знадобиться: пляшка сухого червоного вина (можна взяти напівсолодке), 150-250 мл коньяку чи бренді (варіюйте на свій смак), 2-3 палички кориці, 7-8 бутонів гвоздики, пів чайної ложки меленого мускатного горіха, апельсин, 3-4 столові ложки цукру, кардамон чи імбир, за бажанням. 

Вино вилийте в каструлю, додайте коньяк (бренді), усі необхідні спеції та порізаний скибочками апельсин з цедрою. Нагрівайте суміш на повільному вогні, аж поки почне майже закипати та знімайте. Дайте напою настоятись 5 хвилин під кришкою та розливайте по чашках. 

Класичний кавовий глінтвейн

Одна пляшка сухого червоного вина, 200 мл свіжозвареної чорної кави, 100-150 г цукру, 100 мл коньяку, дві палички кориці, 2 скибки апельсину, бодян (аніс зірчастий) та гвоздика до смаку.

Вино зі спеціями нагріти у каструлі. Коли добре прогріється, додати у суміш каву та коньяк. Прогріти ще декілька хвилин, ретельно помішуючи та не дозволяючи закипати. Вживати невеликими порціями.

як приготувати смачний глінтвейн
фото – unsplush

Щоб зробити безалкогольний глінтвейн просто замініть вино на виноградний або яблучний сік. Аби напій довше залишався гарячим, обирайте кухлі з товстими стінками. Але не зловживайте. Краще збільшуйте порцію прочитанням книги про оранжеве вино.

Головне зображення – unsplush


Оцініть будь ласка цю статтю!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 голосів, середній: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відгук

Ваша email адреса не буде опублікована.