Морозиво, що дивує рецептори смаку

2 733

Ванільне, шоколадне, полуничне, фісташкове… Так, це про смаки морозива. Втім, як виявляється, кількість смаків цього десерту геть не обмежується фруктово-ягідною палітрою. А кондитери світу не припиняють дивувати гурманів неймовірними рецептами! Як вам морозиво зі смаком коров’ячого язика? Чи восьминога? А десерт зі справжніми цикадами?! В таку спеку, здається, ладен з’їсти все, що завгодно. 

Свіжа конина та коров’ячий язик

Парк розваг Namja Town в Токіо завжди дивує відвідувачів незвичайними шоу та різноманітними фудкортами. Але саме тут можна скуштувати унікальне морозиво, яке ви не знайдете в жодній країні. Обирати доведеться з понад 50 різновидів, серед яких: свіжа конина, коров’ячий язик, восьминіг, вугор, устриці, васабі, і навіть вугілля! 

морозиво з м'яса
фото – unsplush

Піца та часник

Сподобалась можливість спробувати на смак свіжу конину у вигляді морозива? Тоді телепортуємося до Сполучених Штатів у кафе «Max & Mina’s», Нью-Йорк.

Цей заклад декілька разів очолював рейтинги найдивніших видів морозива. Щодня відвідувачам пропонують спробувати 40 смаків. А за весь час роботи (з 1998 року) власники розробили вже понад 5000 різних видів морозива. Звісно, нетрадиційних.

Наприклад, тут можна скуштувати морозиво, що смакує як зародки кукурудзи, як редиска, часник або піца, та навіть десерт зі смаком солоних огірків. Дивина та й годі.

Гострі відчуття

Морозиво, яке пропонують у кафе «The Ice Cream Store» в американському Делавері, також не назвеш звичайним. Серед сотні смаків найекстремальнішим є морозиво Devil’s Breath Carolina Reaper Pepper (Подих диявола з перцем Каролінський жнець). У 2013 році цей вид перцю занесли до Книги рекордів Гіннеса як найпекучіший у світі! Тож перш ніж скуштувати його, покупець підписує офіційну відмову від будь-яких претензій. Бо результат дегустації може бути непередбачуваним!

Секретний сніданок

Як щодо того, аби перехилити чарчину бурбону на сніданок? Звучить досить епатажно, чи не так? А от скуштувати зранку морозиво Secret Breakfast (Секретний сніданок) зі смаком бурбону та кукурудзяних пластівців – це вже інша справа. Десерт з такими наповнювачами пропонують у кафе «Humphry Slocombe», Сан Франциско. Інші види морозива в меню постійно змінюються і серед них теж є чимало незвичайного: морозиво з беконом, з чипсами, з перцем халапеньо. А от «Секретний сніданок» – незмінна позиція протягом декількох років.

морозиво з алкоголем
фото – unsplush

Медуза, що світиться

Так, у світі морозива можливе майже все! Навіть морозиво, яке світиться в темряві! Саме такий десерт приготував ще у 2013 році винахідник та власник компанії «Lick Me I’m Delicious», Великобританія. Для його виготовлення використовується справжня білкова есенція з медуз, а не якийсь штучно синтезований додаток.

При взаємодії з pH язика, білок починає світитися і чим більше ви облизуєте морозиво, тим більше воно світиться. Щоправда, коштує таке задоволення чимало – одна кулька обійдеться у 220 доларів. Цікаво, чи вартує смак таких грошей? 

Морозиво з лобстера

Хай слово «шоколад» у назві кафе «Ben & Bill’s Chocolate Emporium» в Майні, США, не вводить вас в оману! Насправді, воно відоме зовсім не шоколадом чи іншими традиційними ласощами. Тут є надзвичайне морозиво зі смаком лобстера! Воно готується на основі домашнього вершкового морозива із додаванням шматочків справжнього смаженого лобстера. Ті, хто скуштував цей десерт, кажуть, що він нереально смачний.

Крокодиляче морозиво

Звучить, звісно, так собі. Однак в кафе «Davao City’s Crocodile Park» на Філіппінах можна не лише поспостерігати за крокодилами і погодувати їх, а ще й спробувати крокодиляче морозиво! Ні, його роблять не з м’яса крокодилів, чи то крокодилячих сліз. А лишень з додаванням яєць. В яйцях, які відкладають крокодили, набагато більше жовтка, ніж у звичних для нас курячих. Тож структура морозива виходить надзвичайно щільною та кремовою.

Щодо смаків, то можна обрати десерт з додаванням авокадо, манго, пітахаї, пандану та інших місцевих фруктів.

крокодиляче морозиво США
фото – unsplush

Хмільне морозиво

Пиво – такий інгредієнт, який є в кожному з кулінарних напрямків! В ньому маринують та тушкують м’ясо, використовують для приготування печива та млинців, з ним готують піцу, рибу та мідії. Але кулінари з кафе «Frozen Pints» в Атланті, пішли ще далі. Вони приготували незвичайне морозиво зі смаком крафтового пива! Тож, охочі можуть скуштувати морозиво зі смаком IPA, гарбузового елю, коричного стаута, персикового ламбіка тощо. Подвійне освіження в спеку гарантоване!

Смажене курча з вафлями

Компанія «Coolhaus» добре відома в США завдяки незвичному морозиву, яке можна спробувати в Лос-Анджелесі, Нью-Йорку та Далласі. Як не дивно, чималою популярністю користується десерт зі смаком смаженого курчати з вафлями. Таке морозиво готується з додаванням темного кленового сиропу та шматочків засмаженої та зацукрованої курячої шкірки.

холодні десерти
фото – unsplush

Морозиво з цикадами

Так, так, в це морозиво дійсно додають справжнісіньких комах! Десерт з цикадами вигадали в закладі «Sparky’s Homemade Ice Cream» в Колумбії, штат Міссурі. Втім, скуштувати його можна лише один раз на 13 років, коли нове покоління комах з’являється з-під землі. Саме тоді їх збирають в місцевих полях.

Потім варять, сушать, вкривають молочним шоколадом та посипають коричневим цукром, і – замішують до вершкового морозива. Цикади додають незвичайного смаку, хрусткості та пікантності. Коли ці ласощі вперше з’явились у продажі в 2011 році, то мали просто шалену популярність!

Цікаво, можливо в Україні десь є морозиво із салом?)

Головне зображення (the main picture) – unsplush

forex brokers

Оцініть будь ласка цю статтю!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 голосів, середній: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відгук

Ваша email адреса не буде опублікована.